Jul 24

Vsedla se je v kupe v kotu nasproti vrat, tako da jo bo videl ko bo vstopil v bar, za seboj vlečoč prikrite poglede moških obiskovalcev. Oblečena je bila v elegantno črno večerno obleko, ki ji je bila začuda še vedno prav, čeprav jo je nazadnje nosila na svojem maturantskem plesu in temu primernimi čevlji z visokimi petkami. Razlog za tako spremembo oblačenja sredi belega dne je bilo dogovorjeno srečanje z zelo vplivnim blogerjem. A že ko je govorila z njim je bilo nekaj narobe, saj je na vse pretege hotel ostati neimenovan. Ona se je temu upirala, a ji je urednica zabičala, da se bo morala pač pokoriti njegovim zahtevam, če hoče obdržati svojo službo. Besna je nato pristala na srečanje v okolici mesta pod pogojem, da mu pove, kako bo izgledala na dan srečanja. Ker si ni lastila dovolj izstopajoče obleke, se je spomnila na maturantsko obleko. Do srečanja je bilo še okoli deset minut, zato si je naročila pijačo, gin tonik, hkrati pa oprezala za morebitnim intervjujancem. Ko je spila že približno polovico pijače, je k njej pristopil fant v srednjih dvajsetih s kozarcem piva v roki. Presenečeno ga je pogledala, saj je mislila, da je to njen intervjujanec. Ni bil.

“Hej, Ana, kaj pa ti tukaj?” jo je ogovoril moški. “Živjo,” mu je odvrnila, brskajoč po spominu po njegovem imenu, saj se ji je zdelo, da se od nekod poznata in ko ga je končno našla, je še dodala: “Jan.” “Čakam na nekoga,” mu je odgovorila na vprašanje, neprijetno presenečena. Upala je da bo hitro odšel, še preden pride njen bloger. A namesto, da bi se zadovoljil s pozdravom, je Jan sedel zraven nje, še preden je lahko ugovarjala. “Kdaj pa pride?” jo je preiskovalno vprašal, nato pa srknil iz kozarca. “Kdo to?” ga je zmedeno vprašala.”Ja, tisti, za katerega si se tako zrihtala,ane?” jo je vprašal smejočih se ust.”Čez par minut,” mu je previdno odgovorila. “Aja? Kdo pa je?” jo je vprašal z neprikritim zanimanjem.”En bloger,” mu je nemirno rekla. “Aja? Bloger? O čem pa piše?” jo je vprašal z dvignjeno obrvjo. “Ne vem, bedarije, računalniki in to,” mu je navrgla vidno razdražena. “No, da mu ne boš to rekla v obraz,” se je prešerno zasmejal. Ni mu odgovorila; pogledala je proti vratom, upajoč, da jo bo kdo kmalu rešil.”Tole obleko pa že dolgo nisem videl na tebi,” ji je rekel zroč v njen obraz. Omemba njene obleke jo je presenetila.”O? A res?” ga je vprašala s podtonom nelagodja.”Ja, od maturanca ane? To je, kaj, osem let?” je tuhtal. “Devet,” mu je odgovorila.”No, še zmeraj ti paše,” ji je zagotovil. “Kaj?” ga je nejeverno vprašala in pri tem hudo zardela. Ni se spomnila, kdaj ji je moški dal kakšen kompliment.”Ja. A veš, nekatere ženske se … no … razlezejo, a veš?” jo je skušal prepričati. “Razlezejo?” je povzdignila glas, pri čemer je zadnji zlog opazno zvišal intonacijo. “Ja, gravitacija začne zmagovat, leta in…” ji je skušal pojasniti, a je prenehal, ko je videl kako ga gleda.”Leta! Gravitacija! Pha!” je prhnila in jezno zagrabila torbico ter odvihrala.”A potem najin intervju odpade ?” je krohotajoče zaklical za njo, da se je obrnila sredi koraka. Usta je imela presunjeno na pol odprta. Vsi v baru so nestrpno držali dih. Za trenutek se je zdelo, da se bo obrnila in odšla ven. A takoj zatem je togotno odpeketala k svoji mizi, prijela svoj na pol prazen kozarec in vsebino vrgla Janu v obraz. Ta je zaprepadeno zajel sapo, ko je mrzla pijača prešla skozi njegova oblačila. “Ja, intervju odpade,” mu je zabrusila in hitro odšla, Jan pa je zmedeno gledal za njo. Nekaj gostov si je veselo mrmralo v brado, Jan pa se je usedel za mizo in z prtičkom popivnal pijačo.”Matr, kakšno rit ma,” si je mislil in se nasmehnil.

2 komentarjev

  1. 1 Anže
    14:24 - 27.07.2007

    Zanimivo =). A je mela res dobro rit? =)

  2. 2 paxman
    15:46 - 27.07.2007

    O ja. :P

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

A wicked mind