Dec 24

Enga Božička mi je prnesu! Res, pa še črnca po vrhu! :lol: I kid you not!

Drugače pa nič takega, razen Canyona CN-MP4DF, ki ga v bistvu niti ne rabim. :lol:

Res, tiste tri ure na dan, ki jih preživim na avtobusu do faksa, večinoma spim, preostal del dneva mi je pa itak tišina še najbolj hvaležna sopotnica. In jaz njej hvaležen sopotnik.

Ampak, ker sem gizmo frik (e, jebiga!), ga bom malo pokomentiral.

Najprej pade v oči lična škatlica zelene (škratje, kako primerno :D ) barve in z nje zroče (mladoletno) dekletce (ali zaspan dec, odvisno s katere strani zrete), ki te s pogledom zelo očitno vabi na “prljave igre”. Aja, pa gizmo zgleda na škatlici kar kulsko. No, ko se spravite odpirat to tehnološko čudo, vam na glavo zlije vedro gnojnice dejstvo, da so celoten shebang stlačili v prešan karton, katerega ste večinoma srečali kot embalažo za jebena jajca!(!!!) Tista, kokošja, itak. Ko končno potegnete ven to sranje od jajc, ups, kartona, se vam pred očmi odprejo nebesa. Ja, itak. Dobite konkretno ogromen gizmo, eno (ne-napih … ekhm, ne-napolnjivo!) AAA baterijico, USB kabel in generične slušalke. Plus ta mal CD, na katerem so gonilniki za ancientne primerke MS-jevih produktov in navodila v šiljavžent jezikih. Okej, ofnali ste, zdaj pa vzamete predvajalnik v roke. Kot sem že omenil je precej velik, podolgovat in zaobljen na koncih. Krasi ga nekje za en otročji mezinec velik (oz. majhen) ekranček z modro odzadno osvetlitvijo. Na zadnji strani neugledno štrli ven polkrožen pokrov, ki pokriva del z baterijo. Precej neergonomično, predvsem zato, ker moraš, če hočeš zamenjati baterijo (še en minus: baterije ne moreš napolniti z USBja, zato morate kupiti ali dodatno akumulatorsko ali pa životariti z navadnimi. Mislim, halooo? A smo v tretjem tisočletju?), odstraniti še pokrov USB priljučka (ki je, še en minus, ta velik, tip A. Tretje tisočletje, anyone?). Ne-umno. Ajd, vstavite baterijo in ga zaženete. Ow-boy! Ekran se zbudi in vas pozdravi v rodni angleščini (slovenščine ni, je pa turščina :D ). Tipke … so za vola ubit . Z eno roko se gizma ne da kontrolirat, ker so gumbi neumno razporejeni. Tipka za “Menu” in “Levo” ter “Desno” so na stranicah (boleče očiten je nazobčan finiš plastike), potrditveni gumb pa je ob ekranu in tako z eno roko nedosegljiv. Vmesnik … je za zmaja ubit. So štirje meniji (predvajalnik, snemalnik, radio in sistem) do katerih lahko dostopaš šele po daljšem pritisku tipke “Menu”. Prav tako moraš za dostop do glasnosti najprej pritisniti na tipko “R/V”, šele potem lahko kontroliraš glasnost. Meniji sami so razumljivi in pregledni, ampak ne najbolj intuitivni. Še zmožnosti (in ne-zmožnosti) gizma, na kratko:

Predvajalnik: možnosti vsakršnega ponavljanja(en, celotna mapa, naključno vse, celotna mapa nakjlučno, brez); 7-stopenjski equalizer, z možnostjo lastnega nastavljanja in parimi prednastavljenimi (classic, rock, pop, jazz, bass, normal); nima možnosti kreacije seznama predvajanja, nek 3D efekt, ki se ga IMO ne čuti; upočasnjeno/pohitreno predvajanje (1.00,1.44, …, 0.67x hitrost); in še nekaj manjših.

Snemalnik: nisem še testiral, niti ne rabim :D

Radio: ročno iskanje; avtomatsko iskanje (shranjevat moraš vsako postajo posebaj!!); shrani; išči po shranjenih

Sistem: nastavitev jezika; ekran (nastavitev kontrasta in trajanje osvetlitve); sistem (em, format spomina, brisanje datotek); power (nastavitev, po kolikih minutah se gizmo ugasne in ali naj bo prižgan med predvajanjem(?))

Še dodatki:

Baterija: en čip kitajski šit, po eni uri igranja je cagar na dveh tretjinah (čeprav naj bi z eno baterijo igral več kot 10 ur!!!!)

Slušalke: so za ta uhljate (beri: za ogromne sluhovode); če jih imate obešene za vratom so za majhne v prsnem košu (beri: kratek kabel), gizmo pa visi nekje nad trebuhom, če so pa prosto zahakljane v ušesih je pa kabel zadosti dolg, le da se, če ga imate v hlačnem žepu, kabel na komplementarni strani napne in tišči slušalko navzdol (levi žep, desna slušalka napeta, in obratno).

USB: pol metra dolg kabel; če je računalnik nekje pod mizo, dvomim, da bo kaj pomagalo.

Ergo, ni za picajzlate, pa manjek akumulatorskega napajanja mu ornk zamerim. Aja, pa tega da ne predvaja OGG formata.

Ampak to sem pač jazst.

[Aja, jutr pa, če bo zneslo, objavim štorijo "Božične lučke". Prazniku primerno, afkors.]

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

A wicked mind