Jan 04

Zadnje čase poslušam debate o kadilskem zakonu. Na cestah, v oštarijah, pred nakupovalnimi centri, pred šolami, so novinarji spraševali kaj o tem zakonu mislijo mimoidoči. Škoda, da niso naciljali še mene. Zihr jih je moja brada in ojštr pogled odvrnil od tega. Sprva se nisem niti mislil oglašati, ampak me je po današnji hilariozni debati z obiski, nekaj pestilo; tam okoli konic prstov. Torej, kadilci (večinoma) pravijo, da jih nima noben pedenat, kaj lahko in česa ne in da jih ne bo ustavila nikakršna prepoved; magari bodo šli na ulice, oštja! V isti sapi pravijo, da naj vsi tisti, ki jih dim moti (torej nekadilci), hodimo pač drugam, kjer se ne kadi. Aja, pa pravijo, da je njihova pravica, da lahko kadijo. Jaz pa pravim, da bi lahko – tam-da-dam! – nehali kadit! Prišparali bodo par sto €/mesec, nekadilci jih ne bomo vsakič, ko si bodo blagovolili prižgati pred našo bučo, grdo gledali, lahko se bodo umaknili z mraza v tople kafiče, pogleda po omizju ne bo motila gosta megla, zaradi manjka ogabnega smradu oblačila ne bodo samo še za v kanto, pljuča vam bodo hvaležna, saj boste lažje zadihali, pa skrajšali bodeste vrste za možne operacije posledic kajenja, med zalizovanjem vam bodo vsled ne-nagravžnega okusa vaše ustne votline in pomanjkanja zob hvaležni zalizovalec/ka/ci/ke, zmanjšali bi količino odpadkov in s tem tudi onesnaževanja, zaradi prenehanja proizvodnje tobaka zaradi premajhnega povpraševanja, bi kmetovalci pridelovali več živilskih vrst, kar bi povzročilo več surovin padec cen živil, da ne omenjam ne-propadanja vaših omiljenih kavarničic in spoštovanja zakona ter s tem prihranku še več ojrov, pa še pa še pa še. Ampak neeee, oni bi kar kadili. Potem naj jih pa kar Matilda vzame. Kakšnih deset let prej.

4 komentarjev

 1. tovaris 1 tovaris
  23:55 - 4.01.2008

  Tudi sam sem proti kajenju, zmeraj sem bil nekadilec. Ampak je pa zanimivo, bil sem v Beogradu, kjer je še dovoljeno kajenje v lokalih in ko sem prišel v bar sem začutil nek domač vonj po tobaku, ki te pravzaprav omami, pa vendar vsaj na meni deluje dobro na počutje.

 2. dmashina 2 dmashina
  23:56 - 4.01.2008

  What’s your point, exactly?

 3. Dajana 3 Dajana
  00:03 - 5.01.2008

  Poglej moj post na temo. Lp
  http://www.vivastar.si/dajana/?p=1141

 4. dare 4 dare
  00:50 - 5.01.2008

  Ja, enkrat bomo vsi postali pametni. Dojeli bomo, da moramo nehati, kaditi,uživati mamila, piti alkohol, jesti mastno hrano in se sekirati. Sedeli bomo cele dneve na tratah in v svoja trupla vnašali samo znanstveno dognano najboljše kombinacije uravnoteženih energijskih substanc.Benti, kej bo fajn…in dnarja kot listja!!!

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

A wicked mind