Sep 21

:*

(Če se lih gremo populistično nategovanje, kakršno furajo te dni nekateri. *kreh*SDS*kreh*NSi*kreh*)

Do sedaj 1 komentar

 1. 1 Tihec
  22:47 - 21.09.2010

  Se strinjam, fajn zamisel. Jo znaš speljat?

  Definiraj poplavno območje.

  Včasih se zemljišče najprej komunalno dobro opremi (tudi hidrološko) in je gradnja na njem zato varna. Če se vzdrževanje le-tega zanemari, potem pa se hiša ničsluteča znajde na polavljenem “nepoplavnem” območju…
  Bolj ko se ob zgornjem porečju poziduje in asfaltira vse naravne zelene ponikovalne površine z nakupovalnimi halami, parkirišči in tlakovanimi dvorišči hiš, bolj voda dre, kamor je pač bila usmerjena – s cest, streh in parkirišč v kanale, kjer postane hitra kot driska in nevarna kot krvoločna čreda bizonov. Marsikdo iz spodnjega porečja nedolžen in neposvarjen o nevarnem stanju “zgoraj” se znajde poplavljenem “nepoplavnem območju”.

  (In mimogrede, namesto da bi deževnica poniknila na nepozidanih poljih v podtalnico, kjer bi počakala na sušno obdobje; jo mi raje pošljemo v Črno morje, potem se pa čez leta sprašujemo, kako to da so poletja tako sušna…)

  Trdim, da ima poplavljeni Zagorjan pravico terjati od nas v zgornjem porečju Save pošteno odškodnino, če je res gradil nad območjem “stoletnih vod” in na neplazovitem območju.

  Slovenski bregovi bi tole ujmo morali prenesti.

  Je pa res, da je polno legaliziranih črnih gradenj še iz šestdesetih dalje in tudi novejših, kjer pogoltni župani legalizirajo č. gradnje ali predvidijo zazidljive površine za betonske dvorce na najboljših kmetijskih zemljiščih in na bregovih rek. Danes pa tako lastniki kot župani jokajo in zahtevajo od države pomoč.

  Tu se strinjam s tabo. Naj se odgovornost prenese na lastnika hiše: naj plačuje višjo zavarovalnino in dobi manjšo odškodnino. Naj se mu krepko zaračuna za črpanje s kurilnim oljem onesnažene vode iz kleti… In naj plačuje višji zemljiški davek. Vse to, če svesten živi na “uradnem poplavnem območju”.

  Če bo pameten in znal računati, si bo bajto podrl kar sam :)

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

A wicked mind