Mar 30

Stari seznam je star že 4(!) leta, zato se mi je zdelo, da bi bila posodobitev dobrodošla.

In kaj se spremeni na seznamu?

Najprvo, pleh. Meni všečnih avtomobilov se je v štirih letih nabralo za en avto šov in čeprav Scirocco še vedno izgleda hudo nabrit, so me moja škrtost, skrb za lastno varnost in posledicami hitre vožnjo, živčnost med vožnjo česarkoli večjega od jugeca – ter kakopak Kriza(TM), ki še kar noče oditi – odvrnila v ogled kaj manjšega, okolju prijaznejšega, kipečega z varnostjo ter, seveda, kolikor se le da poceni prevoznega sredstva.

Če sem pošten je bila najvažnejša postavka cena, ki ni smela preseči 10k€. Na srečo mi je ravno te mesece pod roke prišel izvod revije, mislim da Avto Fokus, v kateri je bil napisan ekstenziven seznam vozil. Skupaj z nekaj guglanja so v finale prišli, če se prav spomnim, Peugeot 107, Suzuki Swift in Chevrolet Spark. Kliota ni bilo vmes, ker je ali predrag ali pa preveč osnoven. Po pregledu cenikov in dodatne opreme je zmagovalec postal – Spark – wuhuhu! – natančneje, njega izvedenka LS Plus 1.0 MT5. Kompakten tri-in-pol metrski 5-vratnež, 6 zračnih blazin (voznik, sovoznik, stranske zračne blazine, stranske zračne zavese), ~5l/100km žlampajoč litrski bencinar @ 119g/km CO2, klima, električnih pomagal da dol padeš, ABS, ESP (z 240€ doplačila) in še lepa hvala s češnjico na vrhu za pičlih 9.285€.

Če pa po kakšnem kozmičnem naključju postanem milijarder imajo moje srce Seat Cupra, Wolkswagen Scirocco, Audi A1 in R8, Fiat Bravo, Opel Astra, Toyota Auris – nisem izbirčen, sploh ne – od tahudejših zverin pa celotna trenutna Lamborghinijeva linija. :P Verjetno bi našel še kakšno nafrizirano beštijo, pa se mi ne da guglat. Mirne duše lahko zraven prištejete polovico testiranih bolidov iz Top Gear. :)

Drugo, PC hardver.

Pa dejmo najprej trendije obdelat. Med velikimi prenosnimi škatlami sem dal Vaio X. Sicer pojma nimam zakaj ali ipak.

Povezava nanj sedaj kaže kr’ nekam; na nek WTFJEPATO? futurističen ročni PC s huronsko dolarsko postavko. DO NOT WANT! Nasploh mi Vaioti niso več všeč. Itak se mi zdaj prenosniki zdijo kar enaki – male črne opeke. Enako je z Dellom (preletel njihovo stran). Alienware je grd, XPS in Inspiron nista nič posebnega … razen Inspiron Dua. Imel bi ga takoj zdaj. No, lahko bi ga imel, ampak ima menda švoh baterijo. Ta gre med netbuke. Od HPjeve mašinerije me ima le G72 serija. Črna eleganca == <3. Ostalo je meh. Takisto je z drugimi znamkami ala Acer, Toshiba, Asus, …

Za delovno premikalo se, hecno, ni spremenilo nič. Še vedno bi imel HP ProBook 47xx, le da sedaj model 4720S; zraven se je zadnji trenutek vštulil še ASUS K72JU-TY013V(<= LOL), predvsem zaradi specifikacije in ugodne cene. Na čem sem bil, da sem zraven del Vaiota, pojma nimam. Fugly.

Netbuki še vedno prihajajo kot po tekočem traku; oba našteta sta orenk zastarela. Razlike so sicer majhne, saj imajo večinoma isto drobovje (Atom N45x, giga rama, Intelov grafični šrot), zato mi na uč všečni zgledajo IdeaPad S10-3, HP Mini 210-2010sm in HP Mini 5103. Noo upanje proti Intelovemu primatu je AMDjeva na Fusionu temelječa mobilna platforma Brazos katere ena izvedba je prišla v obliki butt ugly Toshibe NB550D-109. Nein, danke! Aja, so Japonci. Ups.

Tretjič, eksotika.

iPad je zdaj že drugi, pa mi niti ne ziblje barke, ergo bo črtan. Bolj me fascinirajo ekstremneži tipa netbuk & tablica v 1. Tak je bil Asus Eee PC T101MT, ki je valjda že izginil s polic. Kot rečeno je ena možnost Dellov Inspiron Duo, ki je tudi precej lep za oči vržt nanjga in Lenovov IdeaPad, pa HPjev TouchSmart tm2t. Najbolj se mi dopade Duo, ki ima še svojsten način obračanja zaslona. Pjur đinius!

Še omizje.

Povezavi kažeta v /dev/null, a nič ne de, saj je vmes škatlica poželenja (ie nettop) postal Asrock Vision 3D 137B/B, krono vsega-v-enem pa je Applu prevzel HP. HP Omni 100z bi bil čist’ fajn.

2 komentarjev

  1. 1 Tomaz Z.
    10:58 - 1.04.2011

    Zadnjic sem si kupil novo barko, najnovejsi nemski model, Fjord Focus….

  2. 2 paxman
    15:36 - 1.04.2011

    Če bi kakšen drug dan komentirau bi ti mogoče celo verjel… :)

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

A wicked mind