Mar 18

Snaga danes ni pobrala embalaže.

Do sedaj 1 komentar

  1. 1 Nevenka
    04:35 - 19.03.2014

    Se dogaja. Moram priznati, da je odvoz smeti na mnogih lokacijah neusklajen s potrebami, in živimo v svinjariji. Ker se niso mogli ničesar drugega izmisliti za prisilo sortiranja, so nas začeli izsiljevati z svinjarijo, ki se občasno nevzdržno kopiči in razstresa po okolju, poleti pa tudi smrdi do neba. Nedavno je bilo v medijih pohvalno zapisano, da v Ljubljani sortiramo 50% smeti. V redu. Saj človek se potrudi. Ljudje sortirajo večino bioloških odpadkov, paprinatih, kartonastih in steklenih. Jasno je, da ostaja del smeti s katerimi ne veš kaj bi, ker za to potrebuješ preveč časa, ne bo vsak očistil napol prazne konzerve tako, da bo šla pol v biološke pol pa v embalažne odpadke, po možnosti pa jo še opral predno jo odvrže. Vendar je doma skladiščenje smeti vseeno malce nerodna reč, vsake smetke pa tudi ne moreš odnesti naravnost v za to namenjen konteiner, da bo v stanovanju zdravo in čisto okolje. Nekako je nevzdržno, da bi morali imeti smetišča doma do odvoza. Nekako zelo srednjeveško je to, kljub raznim plastičnim posodam, ki š vedno pomenijo svinjarijo in nezdravo okolje v stanovanju.
    Bistvo je v tem, da se v stanovanju ne zadržujejo stare smeti. Pri sortiranju pa se. Napredek na eni strani in hudo higiensko nazadovanje na drugi.

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

A wicked mind