Jan 22

Banka Slovenije prilaga k odločbi tudi zakrit popis dokumentov. s pomočjo katerega je mogoče v nadaljnjih postopkih preveriti, do katerih dokumentov je bil dostop prosilcu zavmjen. Banka Slovenije je namreč popolnoma samostojna in neodvisna pri načrtovanju in izvajanju postopka nadzora ter izrekanju ukrepov v postopku nadzora,  zato dostopa do popisa dokumentov ni mogoče dopustiti.

[poudarki so moji]

Popis v PDF

Odločba v PDF

2 komentarjev

 1. 1 stricmarc
  18:46 - 22.01.2015

  Banke so povsod po svetu zavite v tančico skrivnosti in celo po sklepu sodišča ne dajejo rade podatkov. Tudi upravni organi poznajo diskrecijsko pravico, ko zavrnitev neke prošnje ni potrebno argumentirano pojasnjevati. Vse to je bilo že zdavnaj pred UDBO.Po 11.septembru in 7. januarju bo tega še več.

 2. 2 paxman
  23:04 - 22.01.2015

  Če s tem misliš na bančno tajnost (zaupnost, v bistvu), od 2006 to ne velja več (215. člen ZBan-1 določa da dolžnost varovanja zaupnih podatkov ne velja “v drugih primerih, ki jih določa zakon”. ZDIJZ je en tak zakon. ) Za sodišča pa tudi že prej ni veljalo (2. alineja 2. odstavka ZBan; podobno zdaj 4a. alineja 2. odstavka 215. člena ZBan-1).
  IMHO so bolj problem ostale izjeme (poslovna skrivnost, zloraba zahteve po 5a :| :pokerface: , osebni podatki, motenje notranjega delovanja organa, … ).
  Ampak mislim da bo spet vrnjeno v ponovno odločanje, ker je IP-RS po prvi pritožbi eksplicitno napisal, da bo BSi v ponovem odločanju morala presoditi:
  “Kateri konkretno določeni posamezni dokumenti (odločbe, sklepi, odredbe,…) predstavljajo zahtevano informacijo javnega značaja. Organ mora identificirati posamezne dokumente in posamično ter z vidika učinka »erga omnes« presojati, ali zahtevana informacija izpolnjuje merila za informacijo javnega značaja, nadalje pa še, ali so izpolnjeni pogoji za obstoj katere izmed izjem od prostega dostopa po ZDIJZ.”
  Tega v tej odločbi ni.

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

A wicked mind