Dec 11

Včeraj sem dobil e-pošto s precej … recimo temu zanimivim sporočilom. Ker danes po hitrem guglanju izgleda da še ni objavljen javno, ga limam semkaj, saj menim, da je potreben razprave:

Spoštovani!

Prejšnji teden sem zasledila novico, da bodo v Svet za družino imenovani Aleš Primc, France Cukjati in Tomaž Merše, ki bodo med drugim pripravljali spremembe novega družinskega zakonika. Gospoda Primca zelo cenim, saj je bil edini ki se je aktivno zoperstavil homoseksualnemu lobiju. Kot berem, se rok za spreminjanje družinske zakonodaje izteče šele marca, zato naj Vam za morebitno vključitev v nov predlog zakona predlagam nekaj idej, za katere mislim da bi morale biti v zakonu:

 1. Za prave družine! V primeru enostarševskih družin (vsaka četrta oz. 25%): materam samohranilkam naj se določi, da si morajo v enem letu od sprejema novega zakona poiskati moža oz. očeta za svojega otroka. Vkolikor jim ne uspe, se jim pod nadzorstvom lokalnega CSD določi partnerja na način, da se jim najprej predstavi polnoletne kandidate v bližini stalnega prebivališča, ki ga vseizberejo same. Če ni nobenega primernega kandidata, se jim predstavi ostale polnoletne kandidate iz cele Slovenije. Če še po tem ni primernega kandidata, se jim primernega kandidata določi z žrebom. Smiselno enako se uporablja za primere očetov samohranilcev.
 2. Za več pravih družin! Vsem razvezanim se v enem letu po sprejemu zakonika smiselno uporabi prejšnjo alinejo. Enako velja za vse razvezane, če se je razveza zgodila po tem datumu. Ta alineja se za posameznega odraslega uporabi največ trikrat. Šteje se, da je oseba bila podvržena tej alineji če je bila razlog za podano zahtevo razveze oz. če je sama podala zahtevo za razvezo. Če oseba preseže omejitev, se zanjo uporabi 10. alineja.
 3. V dobrobit otroka! Zoper ugrabitelja otrok (302 @ 2011) se takoj uporabi najhujša možna kazen po zakonu. Po končani kazni se zanje predpiše obvezno udeležbo delavnic o spoštovanju v družini. V primeru da ga zakonec oz. partner ne želi nazaj, se zanj uporabi 10. alineja.
 4. V dobrobit otroka! Zoper nasilneže v družini (2344 @ 2011) se takoj uporabi najhujša možna kazen po zakonu. Po končani kazni se zanje predpiše obvezno udeležbo primernega svetovanja: v primeru alkohola oz. zasvojenosti se predpiše odvajanje in obvezno obiskovanje primerne terapevtske skupine. Če je bila oseba nasilna zaradi neobvladovanja jeze se ji predpiše terapijo o obvladovanju jeze. Glede na težo storjenega nasilja, se lahko predpiše začasno bivanje na drugi lokaciji dokler oseba ni ozdravljena. Ne glede na prejšnjo določbo lahko v dobrobit otroka oz. družine le-ta lahko obišče osebo, ki je bila nasilna, vendar le pod strogim nadzorstvom in s prepreko ki preprečuje kakršenkoli fizični stik med obiskovanim in obiskovancem. V primeru več kot dveh kazni se za nasilneža uporabi 10. alineja.
 5. V dobrobit otroka! Zoper nasilneže nad mladoletniki (694 @ 2011) se takoj uporabi najhujša možna kazen po zakonu. Avtomatično se mu razveže zakonska zveza; polno skrbništvo dobi njegov (bivši) zakonec; v primeru samohranilca se otroku z žrebom določi novo družino. Prepove se mu približevanje otroku/om. Zanj se uporabi 10. alineja.
 6. V dobrobit otroka in družbe! Zoper krvoskrunce (1 @ 2011) se takoj uporabi najhujša kazen po zakonu. Poleg tega se storilca obvezno še kastrira oz. sterilizira. Hkrati se mu doživljenjsko prepove delati z otroci oz. mladoletniki. Enake kazni se uporabijo za storilce KD posilstva, spolnega nasilja, spolne zlorabe slabotne osebe, spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajstih let in KD pridobivanja oseb, mlajših od petnajstih let, za spolne namene (~400 @ 2011). Zanje se uporabi 10. alineja.
 7. V dobrobit otroka! Neplačevalcem preživnin (2734 @ 2011) se takoj zarubi premoženje v dolgovanem znesku. Vkolikor premoženja ni, se zanje uporabi 10. alineja.
 8. V dobrobit otroka! HIV pozitivnim staršem se takoj odvzame otroka/e in se jih po sistemu žreba da v posvojitev drugi družini. Za osebe iz prve povedi se uporabi 10. alineja.
 9. V dobrobit družbe! Za neplodne osebe, homoseksualce oziroma vse, ki zaradi kakršnekoli okoliščine ne morejo imeti otrok po naravni poti se uporabi 10. alineja.
 10. Za prihodnost Slovenije! Družini oz. otroku neprimerni osebi se odvisno od primera predpiše oznaka, ki jo morajo v javnosti venomer nositi na dobro vidnem mestu. Nadzor nad to alinejo vršijo organi pregona.

Upam, da boste v dobrobit družin, otrok in slovenske družbe na splošno upoštevali te predloge in jih vključili v zakon.

Lep pozdrav,

ga. Wololo Trololo

A se še komu zdi da je tale gospa Trololo enmal prizadeta in da je lov na čarovnice v imenu  ”dobrobiti otroka, družin in prihodnosti” enmejčken presegel meje?

2 komentarjev

 1. 1 Tomaz Z.
  18:47 - 11.12.2012

  “Think of the children” je floskula, ki pade vedno takrat, ko je v interesu nekoga kako sranje, ki nima veze z otroci. :P

 2. 2 Stric Marč
  19:42 - 11.12.2012

  11.alineja, Ustanovi se komisija za vzrejni pregled ljudi. Posameznike, ki ne usterzajo standardom, se na stroške socialne blagajne naredi neplodne.
  To je le dopolnitev male neumnosti z eno veliko.

Komentiraj


XHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tvoji podatki

Vaš komentar
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

A wicked mind